"Trebuie să recunoaştem că toate jocurile dintre un bărbat şi o femeie, chiar şi cele mai literale sunt implicit sexuale."

Magicianul - John Fowles

marți, 29 septembrie 2009

Sarutul lui inca o arde pe obraz.

Sarutul lui inca o arde pe obraz.
Lumea din jur inca nu e de acord cu relatia lor. Ea e speriata. El...nu stiu. Cateva lucruri ar putea sa o distruga. Ar vrea sa fuga din orasul ala aglomerat si sa nu mai auda de nimeni...s`ar izola pentru doua saptamani fara telefon, internet si alte tehnologii care deja o dor prea tare. I-a ajuns. Ea nu simte ca face ceva rau, dar atatea chestii negative din jur o irita. Asculta muzica si intra in transa. Nu mai stie ce vrea..ar face si aia si aia si ailalta, dar nu mai are putere.

E trist.

Nu se mai aude decat instrumentalul unei melodii. Apoi o chitara. Apoi un salut straniu. Al lui. Simte din nou arsura sarutului din camera verde. Il simte constant pe obrazul ei stang. Deschide ochii si observa ca e singura in nenorocita aia de camera. Inchide ochii din nou si imaginatia o ajuta pentru cateva momente sa respire normal pentru ca ajunge la munte. Era un aer prea curat, prea pur si ea are impresia ca nu merita asa ceva...asa ca deschide ochii si da de incaperea aceea verde in care s`au intamplat atatea si simte doar aerul inecacios si inchis provocat de atatea tigari si lipsa puterii de a se ridica sa deschida geamul.

Creeaza in mintea ei un loc. Deseneaza un moment. Asculta o tacere. Simte o prezenta neexistenta.

....

Brusc, simte cum se prabuseste. Ce-ai crezut ? Ca e atat de bine sa fii in locul tau verde ? Sau la munte, la mare sau intr`o alta lume ? Hilar. Nu mai fii asa naiva. Esti in acelasi oras, pe aceiasi strada, in interiorul aceluiasi spital, retinuta in aceiasi camera nenorocita cu patru pereti albi...tratata de acelasi diagnostic. [Depresie. Ulterior aparuse si bulimia, urmata de anorexie]. Da. Constientizeaza. Deja ai ajuns acolo, fraiero. Hai nu mai fii proasta. Deschide gura aia si ia medicamentele. Poate mai ai si tu o scapare. Sau...e cumva mai bine aici ? Macar nu te mai afecteaza parerile celorlalti. Si cel putin aici isi fac griji pentru tine prea plictisitele asistente. Normal ca asta e slujba lor, dar unele chiar vorbesc frumos si nu isi bat joc.

Da...poate e mai bine sa stai aici...

Chiar daca...sarutul lui intotdeauna te va arde pe obraz.